Nieuws

11 juni 2013

'Een, Twee, Drie, Vier:
Hoofddoek van Plezier'

Een, Twee, Drie, Vier: Hoofddoek van Plezier

Nieuw Kinderboek ter gelegenheid van 150 jaar Afschaffing Slavernij
Op 1 juli as zal de feestelijke angisa (Surinaamse hoofddoek) door velen worden gedragen. Dit jaar wordt Keti Koti, de dag van de afschaffing van de slavernij, extra groots gevierd omdat het precies 150 jaar geleden is.
Lees meer


12 oktober 2011

Kinderboekenweek blog

Zusjes

Amsterdam – 'Kidswriter on heels' (Merel Braakman), 37 jaar, kinderboekenschrijfster en oprichtster van kinderboekenlabel Bont & Blij maakt voor het eerst Kinderboekenweek 'van dichtbij' mee en schrijft daarover in haar blog.
Lees meer


29 juli 2011

Zomercarnaval Rotterdam

Zomercarnaval

Op 29 & 30 juli vindt voor de 27e keer het Rotterdamse Zomercarnaval plaats!
Het zomercarnaval staat garant voor twee dagen passie, vuur, pracht en praal. Uitgegroeid van een kleinschalig feestje tot het grootste evenement van Nederland waarin meer dan 30 culturen vertegenwoordigd zijn…
Lees meer


Auteurs

Auteur

Jeanine Cronie

Jeanine Cronie

Jeanine Cronie doet niets liever dan kleurrijke verhalen verzinnen voor kinderen, verhalen uit de multiculturele samenleving. Nadat ze werd geselecteerd voor het scenarioprogramma Kind en Kleur van het Mediafonds, is ze sinds 2008 werkzaam als scenarioschrijver. Daarnaast is ze werkzaam als educatie professional in de culturele sector.

Auteur & Illustrator

Ezra Jack Keats

Ezra Jack Keats

Ezra Jack Keats (1916-1983) is geboren en getogen in New York. Lang voordat multiculturele thema's een issue waren, doorbrak Keats de heersende opvattingen door zwarte kinderen een centrale plek te geven in de kinderliteratuur. Hij illustreerde in zijn leven meer dan 85 kinderboeken. Elk jaar wordt de Ezra Keats Award uitgereikt aan de meest veelbelovende schrijver en illustrator.

Auteur

Floella Benjamin

Floella Benjamin

Floella Benjamin is in Engeland bekend als tvpresentratice, producer en schrijver van kinderprogramma's. Ze schreef daarnaast meer dan 20 kinderboeken, is getrouwd en heeft twee kinderen.

Auteur

Mari Grobler

Mari Grobler

Mari Grobler is een schrijfster en dichter uit Uitenhage in Oost-Kaap in Zuid-Afrika.
Vele boeken van haar zijn reeds gepubliceerd maar de bekendste zijn wel Musa's Reis en Lulu's Toverdeken.

Auteur

Fathima Dada

Fathima Dada

Fathima Dada is hoofd van een grote uitgeverij ten behoeve van educatie in haar thuisland Zuid-Afrika. Samen met andere auteurs heeft ze gewerkt aan een aantal kinderboeken, waaronder Hebben Jullie Horens?. 'Het schrijven van kinderboeken beschouw ik als één van de leukste dingen uit mijn leven'…'Mijn boeken zijn vertaald in meer dan 12 talen en er zijn meer dan 100.000 exemplaren van verkocht' zegt ze trots.

Auteur

Leoni Hofmeyr

Maopé Books

'Ik ben elk vrij moment aan het werk'
Omdat ze wilde dat haar kinderen zich in kinderboeken herkenden, richtte Liza Milton een uitgeverij op voor boeken waarin donkere kinderen de hoofdrol spelen.

Waarom kinderboeken? 'Als donker kind herkende ik mezelf niet erg in de kinderboeken van die tijd waarin louter blonde meisjes op ponykamp gingen of Friese jongetjes avonturen beleefden. Ik wilde niet dat mijn kinderen hetzelfde overkwam, dus ging ik op zoek naar prentenboeken waarin donkere kinderen de hoofdrol spelen. Toen die er nauwelijks bleken te zijn, besloot ik ze zelf te gaan uitgeven…
Lees het hele artikel (Pdf)

Auteur

Gcina Mhlophe

Gcina Mhlophe

Gcina Mhlophe (geboren 1959) is een bekende Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijdster, activist, acteur, verteller, dichter, toneelschrijfster, regisseur en auteur. Mhlope is een van de weinige vrouwelijke verhalenvertellers in Zuid-Afrika.
Hebben Jullie Horens? is een van de vele verhalen van haar hand.

Auteur

Anne-Rose Hermer

Anne-Rose Corinne Hermer (Rotterdam, 1968) woont en werkt in Rotterdam. Ze is freelance schrijfster/verslaggeefster.

Er werden onder andere twee jeugdboeken van haar gepubliceerd. Priscilla, Prinses van het Zomercarnaval is haar eerste prentenboek. Anne-Rose houdt van haar stad. Het Zomercarnaval is haar favoriete evenement. Ze kreeg het idee voor dit boek tijdens het Zomercarnacal 2009 toen ze merkte dat kinderen en jongeren in het publiek er over bleken te dromen om zelf mee te mogen doen.


Ga naar de Illustratoren

Facebook

Facebook

Maopé Books is nu ook
op Facebook te vinden!


E.factor

E.factor

Maopé Books ook op netwerksite E.factor.


Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de leuke Prinses Ling Kleurplaat te downloaden en te printen!

Kleurplaat

Liza Milton

Liza Milton

Over Liza Milton