Nieuws

11 juni 2013

'Een, Twee, Drie, Vier:
Hoofddoek van Plezier'

Een, Twee, Drie, Vier: Hoofddoek van Plezier

Nieuw Kinderboek ter gelegenheid van 150 jaar Afschaffing Slavernij
Op 1 juli as zal de feestelijke angisa (Surinaamse hoofddoek) door velen worden gedragen. Dit jaar wordt Keti Koti, de dag van de afschaffing van de slavernij, extra groots gevierd omdat het precies 150 jaar geleden is.
Lees meer


12 oktober 2011

Kinderboekenweek blog

Zusjes

Amsterdam – 'Kidswriter on heels' (Merel Braakman), 37 jaar, kinderboekenschrijfster en oprichtster van kinderboekenlabel Bont & Blij maakt voor het eerst Kinderboekenweek 'van dichtbij' mee en schrijft daarover in haar blog.
Lees meer


29 juli 2011

Zomercarnaval Rotterdam

Zomercarnaval

Op 29 & 30 juli vindt voor de 27e keer het Rotterdamse Zomercarnaval plaats!
Het zomercarnaval staat garant voor twee dagen passie, vuur, pracht en praal. Uitgegroeid van een kleinschalig feestje tot het grootste evenement van Nederland waarin meer dan 30 culturen vertegenwoordigd zijn…
Lees meer


Illustratoren

Illustrator

Totie Cronie

Totie Cronie

Totie Cronie is beeldend kunstenaar en docent tekenen/beeldende vorming. Toen haar zus Jeanine vroeg of ze de illustraties wilde maken bij het verhaal Eén, Twee, Drie, Vier: Hoofddoek van Plezier! aarzelde ze geen moment. Het is altijd een grote wens van Totie geweest om een kinderboek te illustreren. De illustraties zijn niet alleen getekend en geschilderd maar er zijn ook stoffen en papiertjes opgeplakt.

Auteur & Illustrator

Ezra Jack Keats

Ezra Jack Keats

Ezra Jack Keats (1916-1983) is geboren en getogen in New York. Lang voordat multiculturele thema's een issue waren, doorbrak Keats de heersende opvattingen door zwarte kinderen een centrale plek te geven in de kinderliteratuur. Hij illustreerde in zijn leven meer dan 85 kinderboeken. Elk jaar wordt de Ezra Keats Award uitgereikt aan de meest veelbelovende schrijver en illustrator.

Illustrator

Margaret Chamberlain

Margaret Chamberlain

Margaret Chamberlain heeft al veel boeken geïllustreerd. Ze houdt ervan om dansende mensen te tekenen, vooral dansende oma's. Haar bekendste boeken zijn 'Zijn Moeder was een Piraat' en een geïllustreerde editie van De sprookjes van Grimm.

Illustrator

Elizabeth Pulles

Elizabeth Pulles

Elizabeth Pulles is een kinderboeken illustrator, schilder en beeldhouwer uit Johannesburg. Ze is een multiple-award winnaar van o.a. ATKV Prijzen, de Vivian Wilkes Prize, de MER Prijs en meest recentelijk de IBBY/Exclusieve Boeken Prijs voor het boek Siyolo's Jersey. Ze begon in 1985 met het illustreren van kinderboeken en heeft inmiddels zo'n 30 titels op haar naam staan.

Illustrator

Heather Moore

Maopé Books

'Ik ben elk vrij moment aan het werk'
Omdat ze wilde dat haar kinderen zich in kinderboeken herkenden, richtte Liza Milton een uitgeverij op voor boeken waarin donkere kinderen de hoofdrol spelen.

Waarom kinderboeken? 'Als donker kind herkende ik mezelf niet erg in de kinderboeken van die tijd waarin louter blonde meisjes op ponykamp gingen of Friese jongetjes avonturen beleefden. Ik wilde niet dat mijn kinderen hetzelfde overkwam, dus ging ik op zoek naar prentenboeken waarin donkere kinderen de hoofdrol spelen. Toen die er nauwelijks bleken te zijn, besloot ik ze zelf te gaan uitgeven…
Lees het hele artikel (Pdf)

Illustrator

Jiggs Snaddon-Wood

Jiggs Snaddon-Wood

Jiggs Snaddon-Wood is een illustator uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze werkte eerst als ontwerper in de kledingindustrie maar laten ging zij na haar diploma als grafisch ontwerper te hebben behaald ook als kinderboeken illustrator werken. Samen met illustator Heather Moore is heeft ze Hebben Jullie Horens? geïllustreerd.


Ga naar de Auteurs

Facebook

Facebook

Maopé Books is nu ook
op Facebook te vinden!


E.factor

E.factor

Maopé Books ook op netwerksite E.factor.


Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de leuke Prinses Ling Kleurplaat te downloaden en te printen!

Kleurplaat

Liza Milton

Liza Milton

Over Liza Milton