Nieuws

11 juni 2013

'Een, Twee, Drie, Vier:
Hoofddoek van Plezier'

Een, Twee, Drie, Vier: Hoofddoek van Plezier

Nieuw Kinderboek ter gelegenheid van 150 jaar Afschaffing Slavernij
Op 1 juli as zal de feestelijke angisa (Surinaamse hoofddoek) door velen worden gedragen. Dit jaar wordt Keti Koti, de dag van de afschaffing van de slavernij, extra groots gevierd omdat het precies 150 jaar geleden is.
Lees meer


12 oktober 2011

Kinderboekenweek blog

Zusjes

Amsterdam – 'Kidswriter on heels' (Merel Braakman), 37 jaar, kinderboekenschrijfster en oprichtster van kinderboekenlabel Bont & Blij maakt voor het eerst Kinderboekenweek 'van dichtbij' mee en schrijft daarover in haar blog.
Lees meer


29 juli 2011

Zomercarnaval Rotterdam

Zomercarnaval

Op 29 & 30 juli vindt voor de 27e keer het Rotterdamse Zomercarnaval plaats!
Het zomercarnaval staat garant voor twee dagen passie, vuur, pracht en praal. Uitgegroeid van een kleinschalig feestje tot het grootste evenement van Nederland waarin meer dan 30 culturen vertegenwoordigd zijn…
Lees meer


Laatste Nieuws

11 juni 2013

'Een, Twee, Drie, Vier: Hoofddoek van Plezier'

Een, Twee, Drie, Vier: Hoofddoek van Plezier

Op 1 juli as zal de feestelijke angisa (Surinaamse hoofddoek) door velen worden gedragen. Dit jaar wordt Keti Koti, de dag van de afschaffing van de slavernij, extra groots gevierd omdat het precies 150 jaar geleden is.

Met het prentenboek 'Een twee drie vier: hoofddoek van plezier' maken jonge kinderen kennis met de angisa, een traditie die zijn oorsprong heeft in West-Afrika en nog steeds levendig is. Ook hier in Nederland. Het is een luchtig boek dat niet de slavernij als onderwerp heeft, maar oma's hoofddoek is de brug naar het slavernijverleden.

Aan de hand van kleurrijke illustraties vertelt het boek over de oma van Kate die haar verjaardag niet wil vieren omdat ze haar hoofddoek (angisa) kwijt is. Maar er is een: taart, twee: bezoek en drie: ze krijgt veel cadeautjes. Kate snapt er daarom helemaal niets van. Totdat ze erachter komt dat de hoofddoek kan praten in een soort geheimtaal. En dat het geen feest is zonder vier: de hoofddoek van plezier.

Auteur Jeanine Cronie
Illustraties Totie Cronie
Uitgever Maopé Books (Liza Milton)
ISBN 9789089340009

Het kinderboek verschijnt 24 juni as en zal gepaard gaan met een lesbriefvoorzien van achtergrondinformatie en lessuggesties voor groep 1 t/m 4 van het basisonderwijs.

12 oktober 2011

Kinderboekenweek Blog

Zusjes

Amsterdam – 'Kidswriter on heels' (Merel Braakman), 37 jaar, kinderboekenschrijfster en oprichtster van kinderboekenlabel Bont & Blij maakt voor het eerst Kinderboekenweek 'van dichtbij' mee en schrijft daarover in haar blog.
Met een dochter van anderhalf en een van vierenhalf is het schipperen met voorlezen. De een wil niet luisteren en vooral plaatjes kijken terwijl de ander juist wel houdt van lange verhalen en de prenten niet meer nodig heeft. Liggend op haar kussen fantaseert ze zelf met mijn woorden mee. Maar één boek is wel favoriet bij mijn beide meisjes: Zusjes van Mylo Freeman. Iedereen kan zich hier iets bij voorstellen, want dit thema is universeel zoals zoveel kinderboeken, maar bij mijn dochters is het boek niet aan te slepen. Zodra ik start met voorlezen, slaan ze op de bladzijdes en roepen 'dit ben ik en dit ben jij' enthousiast wijzend naar elkaar. Het valt ze niet eens op dat de kindjes donker zijn met kroeshaar dat in guitige staartjes recht op hun hoofd staat…
Bron: De Telegraaf, 12–10–2011

Lees het hele artikel (Pdf)

29 juli 2011

Zomercarnaval Rotterdam

Zomercarnaval

Op 29 & 30 juli vindt voor de 27e keer het Rotterdamse Zomercarnaval plaats!
Het zomercarnaval staat garant voor twee dagen passie, vuur, pracht en praal. Uitgegroeid van een kleinschalig feestje tot het grootste evenement van Nederland waarin meer dan 30 culturen vertegenwoordigd zijn!

De Straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van Zomercarnaval, vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van juli. De parade begint om 13:00 uur en kronkelt zich een weg door de binnenstad van Rotterdam. Jaarlijks nemen ruim 2000 carnavalsvierders uit Nederland en ver daar buiten deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land.

Wie nu deze gebeurtenis meemaakt, weet nauwelijks wat hem overkomt. Een menigte mensen die een veelvoud is van de hele Antilliaanse bevolking op de Antillen én in Nederland bij elkaar opgeteld, viert in de straten van Rotterdam uitbundig feest, danst en geniet van een schitterende optocht en allerlei exotische hapjes die te koop worden aangeboden. De sfeer is feestelijk en ontspannen.
Bron: www.beleven.org

Zomercarnaval, Rotterdam 2011 Zomercarnaval, Rotterdam 2011

In het boek Priscilla, Prinses van het Zomercarnaval kun je lezen hoe Priscilla het Zomercarnaval beleeft.

2 februari 2011

Liza Milton in 'Het Gooise Leven'

Het Gooise Leven

'Prentenboek met hoofdrollen voor niet-Europese kinderen'
Pak een willekeurig prentenboek en je kunt er gif op innemen dat de schattige tekeningen blanke personages zijn. Als het aan de Bussumse Liza Milton (40) ligt, komt hier heel snel verandering in. Haar eerste zelfgeschreven boek Priscilla, Prinses van het Zomercarnaval, en de boeken die zij van anderen op de markt brengt onder de vleugels van haar uitgeverijtje Maopé Books zijn in ieder geval een kleurrijk begin.
Lees het hele artikel (Pdf)

22 november 2010

Woonstad Rotterdam helpt kinderen aan het lezen

Woonstad Rotterdam

Vanuit de campagne 'Pendrecht is goed bezig!' is het deze maand 'Maand van de Taal'. Allerlei projecten in de wijk Pendrecht, die zich bezig houden met de Nederlandse taal worden onder de aandacht gebracht. Ook Woonstad Rotterdam vindt taal erg belangrijk en heeft daarom als leuk initiatief een groot aantal voorleesboekjes geschonken aan de Kindercampus in Pendrecht.

Donderdag 18 november las de juf van basisschool de Koppeling een stuk voor uit het kinderboek Priscilla, Prinses van het Zomercarnaval. Toen de kinderen daarna hoorden dat ze allemaal zo'n boekje mee naar huis mocht nemen was het dolle pret in de klas. De kinderen en hun juf hebben dan ook trots geposeerd met hun boekjes.

Basisschool de Koppeling

Alle andere kinderen van de groepen 1 en 2 van de vier basisscholen die Pendrecht rijk is zullen de komende dagen verrast worden en een boekje cadeau krijgen. Een boel kinderen in Pendrecht zijn met dit boekje dus 'Goed bezig' met de Nederlandse taal!

2 september 2010

Priscilla, Prinses van het Zomercarnaval op Manuscripta

Manuscripta

Manuscripta is de feestelijke opening van het boekenseizoen.
Priscilla, Prinses van het Zomercarnaval zal hier worden gepresenteerd tijdens het buitenprogramma van Manuscripta. Kinderen worden op het Manuscripta terrein met bolderkarren opgehaald en naar Tante Roza gebracht, waar zij in haar prachtige zomercarnaval verhalenjurk zal voorlezen uit het boek. En alle kinderen mogen op haar enorme jurk van 5 bij 8 meter komen zitten om te luisteren. Liza Milton is aanwezig om over haar boek te vertellen, te signeren en is beschikbaar voor interviews.

Lees alles over Manuscripta 2010, de feestelijke opening van het boekenseizoen.

Lees het persbericht (Pdf)

Mei 2009

Liza Milton in tijdschrift 'Mama'!

Maopé Books

'Ik ben elk vrij moment aan het werk'
Omdat ze wilde dat haar kinderen zich in kinderboeken herkenden, richtte Liza Milton een uitgeverij op voor boeken waarin donkere kinderen de hoofdrol spelen.

Waarom kinderboeken? 'Als donker kind herkende ik mezelf niet erg in de kinderboeken van die tijd waarin louter blonde meisjes op ponykamp gingen of Friese jongetjes avonturen beleefden. Ik wilde niet dat mijn kinderen hetzelfde overkwam, dus ging ik op zoek naar prentenboeken waarin donkere kinderen de hoofdrol spelen. Toen die er nauwelijks bleken te zijn, besloot ik ze zelf te gaan uitgeven…
Lees het hele artikel (Pdf)


Ga naar het Nieuws Archief

Facebook

Facebook

Maopé Books is nu ook
op Facebook te vinden!


E.factor

E.factor

Maopé Books ook op netwerksite E.factor.


Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de leuke Prinses Ling Kleurplaat te downloaden en te printen!

Kleurplaat

Liza Milton

Liza Milton

Over Liza Milton