Nieuws

11 juni 2013

'Een, Twee, Drie, Vier:
Hoofddoek van Plezier'

Een, Twee, Drie, Vier: Hoofddoek van Plezier

Nieuw Kinderboek ter gelegenheid van 150 jaar Afschaffing Slavernij
Op 1 juli as zal de feestelijke angisa (Surinaamse hoofddoek) door velen worden gedragen. Dit jaar wordt Keti Koti, de dag van de afschaffing van de slavernij, extra groots gevierd omdat het precies 150 jaar geleden is.
Lees meer


12 oktober 2011

Kinderboekenweek blog

Zusjes

Amsterdam – 'Kidswriter on heels' (Merel Braakman), 37 jaar, kinderboekenschrijfster en oprichtster van kinderboekenlabel Bont & Blij maakt voor het eerst Kinderboekenweek 'van dichtbij' mee en schrijft daarover in haar blog.
Lees meer


29 juli 2011

Zomercarnaval Rotterdam

Zomercarnaval

Op 29 & 30 juli vindt voor de 27e keer het Rotterdamse Zomercarnaval plaats!
Het zomercarnaval staat garant voor twee dagen passie, vuur, pracht en praal. Uitgegroeid van een kleinschalig feestje tot het grootste evenement van Nederland waarin meer dan 30 culturen vertegenwoordigd zijn…
Lees meer

Over Maopé Books

Maopé Books

'Toen ik zelf kinderen kreeg, merkte ik dat er weinig boeken waren waar donkere kinderen in voorkomen', zegt uitgever Liza Milton. Ze is sinds 2007 bezig met haar bedrijf Maopé Books. 'Indentificatie is heel erg belangrijk voor kinderen omdat het bevorderend is voor het leesplezier', zegt ze.

Via via kwam ze in contact met schrijfster en illustrator Mylo Freeman, auteur/illustrator van 'Broertjes', een prentenboek over twee donkere broertjes en hun avonturen met hond, vrienden en familie. De plaatjes ziet er vrolijk en kleurig uit. Daarnaast heeft ze enige tijd geleden op de Frankfurter Buchmesse een Portugees kinderboek aangekocht, dat ze in het Nederlands op de markt gaat brengen. 'De multiculturele samenleving heeft behoefte aan deze boeken', zegt Milton. 'Leesbevordering is ontzettend belangrijk in achterstandsgebieden.'

Van toekomstige winsten wil ze weer meer boeken uit gaan geven, die vervolgens ook op andere allochtone groepen gericht zijn. 'Een boek over Turkse of Marokkaanse kinderen zou ik heel graag willen uitbrengen', lacht Milton. Wat haar aan de ene kant verbaast, is dat er zo weinig Nederlandse boeken voor donkere kinderen zijn. 'Grote uitgeverijen pikken deze niche in de markt blijkbaar niet op', aldus Milton. In Engeland, Portugal en de Verenigde Staten is er veel en een veel diverser aanbod te vinden.


Facebook

Facebook

Maopé Books is nu ook
op Facebook te vinden!


E.factor

E.factor

Maopé Books ook op netwerksite E.factor.


Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de leuke Prinses Ling Kleurplaat te downloaden en te printen!

Kleurplaat

Liza Milton

Liza Milton

Over Liza Milton